svētdiena, 2013. gada 30. jūnijs

Sensācija LV cietumu sistēmā?



Šo stāstu rakstīšanu ir pamanījuši ne tikai ārpusē, bet arī pie mums iekšpusē, tie kuri ir tēmā, uz to noskatās bez īpaša entuziasma, tikai ar vienu noteikumu, tas nedrīkst apdraudēt pašus līdzzinātājus, un ja tiks ievērots viss, lai rakstu autoru nevarētu izskaitļot, tad arī viss turpināsies, kā iepriekš. Tomēr mana aizraušanās ir radījusi vēl virkni papildjautājumu, no kaimiņiem. Kuri saprot, ka internetā var apskatīties futbola un hokeja rezultātus, paskatīties uz plikām tantēm vēl paskatīties kādu sludinājumu, vai arī to tur ievietot, bet ar to arī visas zināšanas par internetu beidzas, un tiek uzdots jautājums, kāds rezons tev tur darboties? Un mani stāsti par to, kas ir mediji, un ka internets ne ar ko neatšķiras no parastās komercijas vides, nevar nevienu pārliecināt. Lai arī par interneta veikalu eksistenci zina praktiski ikviens, tomēr lielākā daļa manu biedru ir pārliecināti, ka vienalga tur kaut kas slēpjas un nav viss tik vienkārši. Tā mūsu diskusijas nonāca līdz tam, ka man ir visas iespējas pierādīt, savu pārliecību. Veidosim interneta veikalu, kurā tiks pārdoti dažādi cietumā atrodošos amatnieku darinājumi, sākot ar dažādiem vāciņiem, bloknotiņiem, moleskiniem, beidzot ar dažādiem piekariņiem, bižutēriju, un citiem smukiem priekšmetiņiem.

Bet, lai to visu realizētu mums ir jāizveido SIA, oficiāli jāpanāk darba attiecību uzsākšana ar kādu no ieslodzītajiem, lai šo nodarbi legalizētu, jāizveido vēl arī pats interneta veikals, jāizdomā, kā tiks organizēta apmaksa, un kā piegādāta prece, un organizēts ražošanas process. Saskaitāmo ir ļoti daudz. Nezinam pat no kuras puses īsti pieķerties, izņemot to, ka SIA mums ir kas palīdz uztaisīt,  tāpēc nepieciešams jebkurš padoms un atbalsts. 

Visus padomus un atbalsta piedāvājumus gaidīsim uz manu e-pastu: lvcietumi(at)gmail.com
Pieņemsim arī mazo hipsterveikalu sadarbības piedāvājumus preču realizācijai, kuru pilna uzskaite tiek vēl tikai veikta.
P.S. Protams mēs varam te ielikt vienkāršu ziedojumu kontu, bet tas nebūtu godīgi ne pret Jums ne pašiem pret sevīm.

P.S.S.Patiesība dzimst diskusijās, paldies visiem kuri deva padomus, jā nekādu SIA netaisīsim, suvenīrus mainīsim pret ziedojumiem.Par cik suvenīrs vēl arī no kaut kā jauztaisa un vēl arī jānogādā, veidosies pašizmaksa, kuram pieliksim taisnīgu atalgojuma summu klāt. Un nekādus SIA mums nevajag. Suvenīru gribētājus sargās paypal sistēma, tāpēc nauda vienmēr paliks drošībā, Paypal noteiktajā kārtībā.

18 comments:

  1. Jums tak ir savi cilvēki ārpus cietuma, sarunājat ar viņiem lai tirgo un miers :) izvedojat visādus domubiedrus draugoslv nshit. :))

    AtbildētDzēst
  2. Tu sāc palikt mantkārīgs, tava auditorija pazudīs ja būsi orientēts tikai uz naudu.

    AtbildētDzēst
  3. Vini jau tiesi preteji grib pasi nopelnit, nevis vnk saka lai ziedo naudu.

    AtbildētDzēst
  4. Nepiekrītu, vienu tādu bloknotiņu taisa 3 dienas, ieskaitot līmēšanās ciklus un visu pārējo. Cilvēks ir viens, tāpēc pat katru dienu strādājot tādus blociņus var uztaisīt 10. Nerunājot jau par to, ka te nemaz tā nevar izejmateriālus dabūt, ādu, speciālu vāku kartonu, un vēl sazin ko. Tāpēc par mantkārību runāsim tikai tad, ja es aizvēršu blogu un par iekļūšanu tajā prasīšu maksu.

    AtbildētDzēst
  5. Izveidot SIA? ))))) Sameeraa nesen sia izveidoshanai vien bija vajadziigi 2000ls, kaa droshiibas nauda, ka firmai ir pamatkapitaals.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cienītais, Jums diezgan vājas zināšanas šajā jautājumā. Skaitļi ir zināmi. Un ir arī tādi SIA kuri tiek reģistrēti ar samazinātu pamatkapitālu.

      Dzēst
  6. Tagad, lai atvērtu SIA, ir nepieciešams viens lats. Bet jautājums - kāpēc vajadzīgs SIA? Lai pārdotu preces internetā, nav vajadzīgs uzņēmums. Varu pārdot kaut vai savas apakšbikses vai veco portatīvo datoru jebkurā forumā,blogā vai citā interneta vietnē. Vienkārši uztaisiet sadaļu "Bode" ar precēm - cenām, bildēm utt, attiecīgi tad kāds ierauga ko vēlas, aizraksta privāto ziņu, preces tiek izmānītas laukā no cietuma un caur kādu citu cilvēku nodotas, kuram attiecīgi iedod naudu un viņš to tālāk nodod Tev. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, neregulāri tu vari tirgot visu sev piederošu, un tā nebūs uzņēmējdarbība, bet šeit ir saskatāmas komercdarbības pazīmes, un liekam 110%, ka šo centīsies pārbaudīt arī cilvēki kuri mērķis nav kaut ko nopirkt, bet tieši otrādāk, vēlreiz kādu noķert un vēlreiz sodīt. Pat ja uzliksim paypal, pēc kura varēs noskaidrot tikai e-pastu, kartes turētāju arī izskaitļos, un aizsūtīs tam pašam paypalam, lai pārbauda datus. Daudz risku parādās. Bet tas ir jāapdomā.

      Dzēst
  7. Par veikalu vēl labākas būtu izsoles! Nosaki sākumcenu un uz priekšu! Domāju, ka par šādiem ekskluzīviem priekšmetiem pietiktu cilvēku, kuri maksātu vairāk nekā sākumcena.
    Lai veicas!

    AtbildētDzēst
  8. Suudiigs meistars ja blocinju taisa triis dienas ;)
    iznjemot aadu, nekas nav deficits. Un pieraksti ari cik 0acinjas tas maksaa uz vietas ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tu tak esi tik gudrs, kāpēc tu nevari to visu uztaisīt pats?

      Dzēst
  9. cik zinu,tad uz vietas 2-3 pacinas cigaresu un teja. sanak ap 4ls

    AtbildētDzēst
  10. Kāpēc SIA? Var taču IK vai kā pašnodarbinātie reģistrēties. Vispār nekādu sākuma kapitālu nevajag.

    AtbildētDzēst
  11. Ja jau te viss tik nopietni, ar paypal utt. lai ir anoniimi. Var jau bitcoinos njemt naudu. Tikai ierindas cilveecinjiem buus gruutaak nokonverteeties, un visu laiku kurss peld.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Problēmas nav kursa peldēšanā, problēmas ir citur, tb bitcoint "gaisā"

      Dzēst
  12. Ja atrast kā dabūt preci ārā es varu uzcept eveikalu ar PayPal divās dienās. Nekas nekur nav jāreģistrē, gadiem tā esu tirgojies. Bet kā dabūt preci ārā lai Operi nesavelk galus?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Operi pērkās, tas ir vienkārši, ir citi riski, bet par tiem nav rezona, te publiski muldēt. Raksti e-pastu.

      Dzēst