svētdiena, 2013. gada 16. jūnijs

Par pārtiku, cigaretēm un citām precēm...

Mazliet vēstures:
Pārtikas produktu sūtījumu un pienesumu aizliegums bija iekļauts Ministru kabineta (MK) izdotajos noteikumos "Brīvības atņemšanas iestāžu iekšējās kārtības noteikumi".

Tulkojot sodu izpildes kodeksā ietvertās normas, normāli domājoši cilvēki ir nonākuši pie secinājuma, ka likumdevējs, nosakot notiesātajiem tiesības saņemt sūtījumus un pienesumus, nav vēlējies izslēgt no šiem sūtījumiem un pienesumiem pārtikas produktus. Tādējādi brīvības atņemšanas iestāžu iekšējā kārtības noteikumos noteiktais aizliegums ir pretrunā ar Sodu izpildes kodeksa normām.
Saite uz bijušā notiesātā ierosināto lietu pret Latvijas valsti: http://likumi.lv/doc.php?id=63186

Lietas būtība ir sekojoša: 
Apcietinātajam cietumā nedrīkst sūtīt vai nodot pārtiku, ikdienai nepieciešamās preces, cigaretes, u.t.t.
Pamatojoties uz to, ka lūk cietumā esošajā veikalā šādas preces var iegādāties, neierobežotā asortimentā un par cenām, kas bieži vien ir vēl zemākas nekā parastā lielveikalā. Kas ir klaji meli. Ja par asortimentu sauc visu preču uzskaitījumu uz vienas A4 lapas, un cenas kuras ir ja ne sareizinātas ar divi, tad ar trīs pavisam noteikti, tiek uzskatītas par ļoti zemām cenām, tad man ir jāpaliek par idiotu kurš nekad savā dzīvē nav bijis veikalā. Nezinu pēc kāda principa tiek izvēlēti piegādātāji, bet tās izvēles iespējas netiesātām personām, un lūgšu atzīmēt, tātad nevainīgiem cilvēkiem, kuri ir tikai apsūdzētie, tiek uzskatīti par 3.klases beigušiem idiotiem.

Bet kā ar to cīnīties? 
Viss patiesībā ir ļoti vienkārši, gaidam kamēr kādu raus etapā uz kādu citu izolatoru.
Kā tas notiek? 
Gaidam dienu, kad atkal brauksim "ciemos" pie izmeklētājiem uz savu varoņdarbu pusi. Tā var būt, gan Bauska, gan Jēkabpils, gan Madona, gan Aizkraukle u.t.t. u.t.j.p. Iekārtojamies ērtāk un sākam dzīvot īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, sauktu arī par KPZ. Pa telefonu, kā tas parasti mūsdienās notiek, nokoordinējam preču pienesēju un apgādājam ar nepieciešamajām precēm. Cigaretes bez akcīzes markām nepieņem un var pat uzlikt sodu, kā tas ir bieži bijis ļoti daudzos gadījumos (kontrabanda tomēr). Arī uz cigarešu skaitu ir ierobežojums, tāpēc ņemam cigaretes saiņojam ārā, un beram maisā. Maisiņš pilns, sienam ciet un vedam ciemakukuli. Jāpiezīmē, ka ļoti piekasīgi kontrolieri var vienkārši atteikties pieņemt tādu kvantumu ar tabaku, tāpēc sūtijuma nodevējam, jādara viss, lai sūtijums tomēr nonāktu līdz adresātam. Kontrolieri uz to piever acis, JO tā ir ļoti laba iespēja ieraut arī ko sev nāsīs, JO dzīvē piecu cilvēku vēlmju saraksts ar nepieciešamajām precēm izskatās apmēram, tādas pamatīgas tirgus somas lielumā. Nākošais solis jau ir atkal cilvēciņa iziešana cauri kratīšani pašā cietumā. Tur var iet visādi, var atņemt gandrīz visu, neko nepaskaidrojot, vienkārši pasakot, ka tik daudz nav atļauts. Var arī izlaist cauri neko sev nepaņemot, bet parasti uz aicinājumu, ka vari padalīties arī ar šiem, tad bez liekas kautrības tas arī "brālīgi" tiek sadalīts.

Tāda arī ir tā ikdiena.
Dīvaini ka tā, sūtīt un nodot pa taisno cietumā pārtiku, cigaretes un ikdienā nepieciešamās preces, tu nevari. Bet lūk kolīdz tu izlauzies ārpus cietuma sienām, tev var kaut tonnu katru dienu nest, to neviens neregulē.

5 komentāri:

  1. Nemot
    veeraa, ka tik labi uzrakstiits teksts, ielikti linki utt, kaut kaa
    atkal neticas, ka to visu raksta no telefona cilveeks, kas seezh.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja arī nesēž - kāda atšķirība, kamēr tiek rakstīta patiesība?

      Dzēst
  2. Tad jau no tevis teiktā izriet, ka visi kuri sēž aiz žoga ir 3.klases beiguši aborigēni, kuri nemak lietot smārtfonu, un nav savā dzīvē neko lasījuši izņemot Telefongrāmatu

    AtbildētDzēst
  3. A man patīk stiliņš :) I komati vietā, i garumzīmes. Gaidu vēl lasāmo :)

    AtbildētDzēst
  4. Es ari sezu cietuma, un ari varu uzrakstit stastus pa cietumu. Mums jau te ir jaunakie telefoni,ps ar netu utt. Protams viss nelegali.
    Un 5% zeku ir ar izglitibu.
    Tapat ari man ir augstaka izglitiba, a reali te parejiem pat pamatskola nav. 95% te ir narkomani un krievi.

    AtbildētDzēst