svētdiena, 2013. gada 16. jūnijs

Bloga tapšanas iemesls...

Tā nu sanācis, ka kādu laiku jāpavada šajā pusē žogam, vainīgs es vai nevainīgs, to izlems tiesa, tad arī domāsim tālāk ko iesākt, bet pagaidām mani var uzskatīt par nevainīgu, un no šejienes arī izdarām secinājumus. Mēģināju sākumā aprakstīt cietuma ikdienu tviterī, bet tad sapratu, ka tviteris šiem visiem stāstiņiem ir mazliet par īsu, tāpēc ir lemts, par bloga izveidi, te tad arī turpināšu to visu rakstīt, darīt tāpat nav ko. Stāstāmā ir daudz, bet iespējams, ka arī Tev ir kāda interesējošā tēma, tāpēc droši sūti raktu ieteikumus. Rakstīšu par visu... par cietuma ikdienu, par administrācijas pārkāpumiem, par to un šito, vienu vārdu sakot, ceru, ka būs interesanti.

11 comments:

  1. pastaasti
    kko par razborkaam starp zekiem, kaa kaarto attieciibas, un vai tas
    notiek biezhi. Un kaa iisti darbojas 'celji', kaa taas lietas un pastu
    nogaadaa uz noteiktu kameru.

    AtbildētDzēst
  2. uzraksti pa cietumiem,kuri cietumi LV ir krutakie, ka tiek kandza gatavota.
    man tagad dzeks Valmiera sez,katru dienu piedzeries zvanas.

    AtbildētDzēst
  3. domu piefiksēšu, un vēlāk uzrakstīšu.

    AtbildētDzēst
  4. Lasīšu ar interesi. No cietuma, nabadzības un slimības neviens nav pasargāts.

    Vai ir ar laiku iespējams cietumos panākt civilizētas un humānas attiecības starp līdzcilvēkiem?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. starp līdzcilvēkiem , nekad tur normālas attiecības nebūs, jo lielākā daļa notiesāto ir narkomāni un ar kaut kādām pārs klasēm izglītības, tad ir vecie zeki, kuri jau vairs nemāk normāli dzīvot ārpus žoga. Bet lielākoties tur ir ļoti daudz "dzīvnieku", kuri ir gatavi otru nodot pie mazākās izdevības. Tāpēc normālas dzīves tur nebūs nekad, arī paši cietumsargi ar sevišķu intelektu nav apveltīti, tos es dažreiz dēvēju par caurkritušiem lielveikalu apsargiem. Jo no turienes izmesti par zagšanu, bet neko citu dzīvē nemāk.

      Dzēst
    2. Citējot: "Bet lielākoties tur ir ļoti daudz "dzīvnieku", kuri ir gatavi otru nodot pie mazākās izdevības" - Ja tu pārkāp likumu, tad tas, kurš par to ziņo, patiesībā ir likumpaklausīgs pilsonis, nevis nodevējs, vai ne?

      Jāsāk būtu ar to, ka nav jārespektē tie vecie zeki. Vienkārši ignorēt viņus, tas nav iespējams? Cik saprotu, viņiem sagādā baudu seksuāla vara pār citiem, patiesībā jau viņi sanāk pederasti.

      Dzēst
  5. Ar interesi sekoju tev twiterī un nu jau arī blogā. Visu tevis rakstīto jau jāsāk uzskatīt kā tādu kā pamācību kā izdzīvot cietumā :d Ja, nu gadās tur nokļūt, kas manuprāt, šobrīd ir visai iespējams jebkuram no mums.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nē, tā nesanaks, cietumā būs jāpielāgojas cietuma situācijai, tas būtu tāpat, ka noskatīties filmu par ralliju, un teikt, nu tik māku baigi braukt. Tā nenotiek. Te ir tik daudz čerņas, ka par to pat rakstīt negribās.

      Dzēst
    2. Pats raksti, ka 95% ir krievi ar knapu pamatizglītību. Kāpēc viņiem pielāgoties? Ja cietumā nokļūst cilvēks ar 2 augstākajām izglītībām, kurš kaut ko vairāk saprot no pasaules, vai tad viņš nevar automātiski kļūt par līderi, izskaust vardarbību, narkomāniju un vienkārši radīt apkārtējo vidi labāku?

      Dzēst
  6. Es arī vislaik saku, ka cietums nav labošanas iestāde. Ko tur var izlabot?? Vienīgi vēl vairāk sabojāt :)) Bet tu, puis, turies!Ja?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man ta ko turēties, lai turās jaunie spalvainie.

      Dzēst