svētdiena, 2013. gada 23. jūnijs

Par sportošanas nozīmi...

Sportiskās aktivitātes ir vienīgais, kam cietumā var tā īsti pievērsties, patiesībā tas ir pat vajadzīgs, lai uzturētu sevi labā fiziskā formā. Ja cietuma pagalmiņos ir atrodams, gan soliņš ar svaru sieni, līdztekas un pievilkšanās stienis, tad kamerā atrodoties, tam visam jāpieiet ar izdomu, var protams pasūtīt sev hanteles, bet jāņem vērā, ka visas tavas iedzīves kopējais svars, pēc reglamenta nedrīkst pārsniegt 30kg, un ja tev patstāvīgi jādodās etapā, hanteļu līdzi valkāšana nav pats interesantākais process.



Ņemam piecu litru ūdens pudeles, tās sapildam ar ūdeni, kabinam kopā cik tik gribam un kačājam bicepsu, no ādas jakas ideālākajā gadījumā, bet var arī no kādas citas lupatas, šujam kopā sparinga treniņcimdus un trenējam sitiena tehniku. Ja tam visam pieiet sistemātiski, tad rezultāti liek sevi manīt jau pēc sešiem mēnešiem. Kam tas viss vajadzīgs? Protams veselībai, bet patiesība ir sekojoša: Jūs atrodaties ne tās pašas inteliģentākās sabiedrības tusiņā, un pa galvu var dabūt arī ne par ko, patiesībā biežāk nekā varētu iedomāties, šāds risks pastāv visas 24h diennaktī, tu vari gulēt un sapņot par to, ka tu atrodies okeāna krastā un dzer kokteili, bet pamodies no apdullinoša sitiena pa savu pauri, jo kāds sen ir gaidījis šo mirkli.

 Ir tikai viena valoda, kuru te saprot, pielieto un ar kuras palīdzību argumentē, tas ir vienkāršs rupjš fizisks spēks. Ar tevi šeit nediskutēs par augstām matērijām, bet centīsies precīzi un tehniski pēc iespējas ātrākā laikā nokautēt, pacenšoties uzsist kā minimums zilumu zem acs, vai ar armatūras gabalu, pārlauzt kādu ribu. Tāpēc kauties un aizstāvēt sevi būs vien jāprot. Kamerā tevi kā jaunpienākušo var arī piekaut pat ja neko neesi darījis, un arī negribi neko darīt, sit un skatās ko darīsi. Kāpēc tas tiek darīts. Ja kamera ir ar savu noslēpumu, piemēram telefonu, kontrabandu vai vēl kaut ko, kas nav atļauts cietumā, tevi jāpārbauda uz izturību, jo ja pēķšņi notiks kaut kas neparedzēts, tevi jau sitīs apsargi, lai no tevis izdauzītu atzīšanos un tā parasti ir vienīgā metode, kā no tevis izdabūt atzīšanos.

 Vispār ir diezgan interesanti paskatīties, kā cilvēks uzvedās, kad jūt, ka nu būs pakaļā, no tā atkarīga arī būs tālākais dzīves iekārtojums atrodoties brīvības atņemšanas iestādē, ja kāds jutīs,ka tev ātrāka lēmuma pieņemšanai ir nepieciešams tikai vienreiz uzšaut ar knipi, tavas dienas un naktis pārvērtīsies murgā, tāpēc vēlreiz atkārtošu, ar sporto ir jānodarbojās, pērc sauso piena pulveri, ēd vitamīnus un dzen augšā muskuļu masu, un mētā narkomānus pa stūriem pie katras izdevības, jo lai arī viņiem spēciņa pamaz, tomēr viņi ir reti agresīvi tipiņi, kuri bariņos vien noskata savu nākamo upuri.

Sporta zāles ir pieejamas atkal tikai notiesātajām personām, tikai apsūdzētajiem šāda ekstra iet garām, tāpat kā vēl daudz kas cits. Sporta zālē var sastapt, gan tos kuri tiešām vēlas pasportot, gan atkal tos pašus narkomānus, kuri satupušies bariņā, skatās, kā tu piemēram vingro, kāpēc viņi tā dara, sapratis nekad neesmu iespējams, ka viņi mēra tavu krutumu pēc tā cik smagu stieni tu vari atspiest no krūtīm, un vienmēr uzprasīs kāds ir lielākais svars ko vari uzspiest, pacelt, pastiept, cik reizes atspiesties, pievilkties u.t.t. Viņus vienmēr interesē tavi sportiskie sasniegumi. Tādi viņi mums ir.

5 komentāri:

  1. izlasot, pilnīgi sagribējās iekaustīt kādu narkašu
    viņi jums tur kā atkritumi

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, to nu noliegt nevar, bēdīgākais, ka zonā par cik variantu ir vairāk nekā cietumā, viņi atkal ķeras pie saviem sūdiem. Es viņus par spalvainajiem saucu.

      Dzēst
  2. Vieniigi ar cietuma paiku taa pagruuti notureet regulaaru slodzi, ne? Vispaar ir iespejams no maajaas sanjemt, piemeeram, proteina burku? Der arii kaa labs maltiites aizstaajeejs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar cietuma paiku pliku, ne tas ka svarā nokritīsi, bet vispār labi ja izvilksi. Jo tas ir aprēķināts tieši tik daudz, cik nepieciešams, lai tu no bada nenomirtu. Visus bezrecepšu vitamīnus un uztura bagātinātājus ir iespējams pasūtīt.

      Dzēst
  3. Ak vai, ak vai cik interesanti, gribu vēl!!!

    AtbildētDzēst